Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situația politică din Moldova, discutată de Igor Dodon cu foști președinți ai CC - Video

© Photo : Facebook / Igor Dodon întrevedere de lucru cu doi foști Președinți ai Curții Constituționale a Republicii Moldova și cu un fost membru al CC
 întrevedere de lucru cu doi foști Președinți ai Curții Constituționale a Republicii Moldova și cu un fost membru al CC - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Igor Dodon a discutat situația politică din țară cu doi foști președinți ai Curții Constituționale, precum și cu domnul Victor Railean, fost membru al CC.

CHIȘINĂU, 12 iunie - Sputnik. Situația politică din țară a fost discutată miercuri de Igor Dodon împreună cu doi foști președinți ai Curții Constituționale a Republicii Moldova, Victor Pușcaș și Dumitru Pulbere, precum și cu domnul Victor Railean, fost membru al CC.

”Am discutat situația politică care s-a produs în ultimele zile. Foștii magistrați au constatat unanim că Președintele și Parlamentul nou legitim au procedat corect, în stricta conformitate cu Constituția Republicii Moldova și legislația în vigoare”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, a fost pronunțată opinia precum că deciziile recente ale Curții Constituționale necesită o revizuire reieșind din trei considerente:

1) în legătură cu apariția unor circumstanțe noi;

2) pe motivul unor greșeli aritmetice (interpretări eronate legate de trei luni sau 90 de zile);

3) în legătură cu posibila schimbare a jurisprudenței Curții Constituționale, care, însă, nu a fost stipulată în actele respective.

Potrivit foștilor magistrați, în mai multe decizii ale Curții Constituționale, adoptate din anul 2013 încoace, au fost depistate anumite devieri de la cadrul Constituțional, care ar determina necesitatea revizuirii acestora. De asemenea, interlocutorii constată că Curtea Constituțională a încălcat Codul Jurisdicției Constituționale.

Fluxul de știri
0