Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputat ACUM: Traversăm o criză politică profundă

© Sputnik / OsmatescoVladimir Bolea
Vladimir Bolea  - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul blocului ACUM Vladimir Bolea consideră că în Moldova nu există la ora actuală o criză juridică. Ceea ce se întâmplă, însă, este o adevărată criză politică, spune deputatul.
Deputat ACUM: Avem o situație politică, specifică regimurilor totalitare

Vladimir Bolea a declarat în cadrul unei emisiuni în studioul radio Sputnik Moldova că nu există motive pentru a afirma că ne confruntăm cu o criză de ordin juridic.

”Din punct de vedere juridic Parlamentul a procedat corect, adică prin vot direct unele partide care au acces în Parlament au constituit o majoritate parlamentară, fără să țină cont de guvernarea anterioară”, a spus Vladimir Bolea.

Legislatorul mai spune că din punct de vedere politic, Moldova traversează o adevărată criză, pentru că se atestă o situație caracteristică regimurilor totalitare.

”Problema transferului de putere în stat este decis de voința alegătorilor prin votul de la alegeri, iar unii politicieni nu vor să înțeleagă acest proces și din acest considerent traversăm o criză politică profundă și nu una juridică. Toate interpretările recente ale Curții Constituționale sunt abuzive”, a punctat Vladimir Bolea.

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, i-a solicitat Comisiei de la Veneția avizul urgent al acesteia cu privire la recentele hotărâri ale Curții Constituționale din Republica Moldova. Ședința a fost fixată pentru vineri, 21 iunie.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0