Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Declarațiile unor profesori de la UTM, în contextul crizei politice

© Sputnik / OsmatescoUTM - Universitatea Tehnica a Moldovei
UTM - Universitatea Tehnica a Moldovei  - Sputnik Moldova
Abonare
Conferențiarii universitari de la UTM care au semnat o declarație de susținere a Guvernului Maia Sandu au venit astăzi în fața presei.

 CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Aceștia, în frunte cu noul ministru al educației, Liliana Nicolaescu-Onofrei, au vorbit despre motivele care i-au făcut să ia această decizie.

”Am considerat că Guvernul, în situația creată, are nevoie de o susținere populară. Dacă ne considerăm intelectuali, avem o datorie față de moș Ion de la țară. Și datoria trebuie cumva întoarsă. Considerăm că ieri am demonstrat poziție civică. Ne dorim să dăm un semnal și altor intelectuali să își expună părerile și să susțină Guvernul Maia Sandu”, a declarat conferențiarul universitar, Valeriu Dulghieru.

Teodor Cârnaț - Sputnik Moldova
Comisia de la Veneția va oferi o mare surpriză: Iată ce aviz va da în cazul noului Guvern

Conferențiarii universitari i-au îndemnat pe toți colegii care activează în instituțiile de învățământ să își manifeste interesul față de evenimentele politice care se desfășoară în Moldova.

”Colegii noști din domeniu au cu siguranță capacitatea de analiză. Având aceste calități, rămâne doar să dăm la o parte indiferența și să fim mai responsabili. Cred că a venit momentul pentru a schimba lucrurile în societatea noastră”, a declarat conferențiarul universitar, Sergiu Zaporojan.

”Mă adresez oamenilor care activează în domeniu educației. Știm că indiferența poate distruge o societate. Vă îndemn să nu fiți indiferenți. Știm că mulți au fost intimidați. Vă îndemn să aveți curaj, așa cum au acești oameni”, a declarat ministrul educației Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Amintim că ieri mai mulți profesori de la Universitatea Tehnică a Moldovei au semnat o declarație de susținere a Guvernului condus de Maia Sandu. La fel, și mai mulți polițiști au venit în fața presei și au declarat că susțin noua guvernare.

Fluxul de știri
0