Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Urmează demiterea procurorului general Harunjen? – Declarațiile Maiei Sandu - Video

© Sputnik / Мирослав РотарьEduard Harunjen
Eduard Harunjen  - Sputnik Moldova
Abonare
În ședința de astăzi a Parlamentului deputații vor face mai multe modificări la legea cu privire la sistemul electoral și cea cu privire la Procuratură.

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Maia Sandu a declarat pentru jurnaliștii Sputnik Moldova că se va trece la sistemul de vot proporțional. Ceea ce ține de legea cu privire la Procuratură, Sandu nici nu a confirmat nici nu a infirmat faptul că vor fi operate schimbări pentru al putea demite pe procurorul Harunjen.

”În cazul sistemului electoral. Este vorba la revenirea sistemului de vot proporțional și introducerea tuturor recomandărilor comisiei de la Veneția care au fost făcute ceva timp în urmă. În cazul legii procuraturii este vorba de mai multe modificări, prevederi au fost expuse pe pagina noastră, au fost discutate și cu societatea civilă și detaliile exacte le veți afla curând pentru că va fi ședința deschisă”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă.

Moldova UE - Sputnik Moldova
Politică
UE recunoaște noul Guvern condus de Maia Sandu

Maia Sandu nu a explicat clar dacă modificările la legea cu privire la Procuratură vor fi făcute pentru al demite pe Harunjen.

”Amendamentele la legea procuraturii se fac pentru a elibera instituția din captivitatea unui regim corupt”, a declarat Maia Sandu pentru Sputnik Moldova.

În cadrul conferinței de presă, Maia Sandu a cerut instituțiilor de forță să nu blocheze activitatea guvernului și să lase miniștrii să intre în Guvern.

Fluxul de știri
0