Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Expert: Moldova a devenit o zonă interzisă pentru investitori

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaProducere, tehnologii, investiții
Producere, tehnologii, investiții - Sputnik Moldova
Abonare
Cum va influența criza instituțională asupra situației social-economice din țară - opinia jurnalistului și politologului Serghei Manastîrlî.

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Potrivit politologului, în „condițiile care s-au creat, niciun investitor nu va dori să-și investească banii în Moldova”.

Situația se poate agrava, iar acest lucru nu este nici în interesul lui Filip, nici al lui Sandu, deși aceștia se vor acuza reciproc de agravarea situației social-economice și financiare. Dar situația va începe să se agraveze, și foarte rapid”, a spus Manastîrlî în cadrul emisiunii „Expertiza” la radio Sputnik Moldova.

Potrivit acestuia, „vechiul” guvern al lui Pavel Filip care se consideră a fi singurul legitim în țară, nu dispune de posibilități pentru a menține economia pe linia de plutire, deoarece în acest scop este necesar ajutorul din afara țării.

Protest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Dualitate de putere la Chișinău: Ce va urma?

„Guvernul Filip, Partidul Democrat nu au o rețetă de salvare. Finanțele și bugedul  țării pot fi salvate doar cu ajutorul instituțiilor internaționale. De aceea în acest caz eu aș opta pentru Maia Sandu”, a rezumat Interlocutorul.

Sâmbătă, 8 iunie, după câteva luni de criză parlamentară, deputații PSRM și cei din blocului ACUM au reușit să formeze o coaliție și să aleagă președintele Parlamentului. Totodată, a fost instituit noul Guvern în frunte cu liderul formațiunii PAS, Maia Sandu. Însă Curtea Constituțională a declarat că aceste decizii sunt nelegitime.

Forțele politice care au format majoritatea parlamentară, pe de o parte, și Partidul Democrat, pe de altă parte, se acuză reciproc de uzurparea puterii în stat.

Fluxul de știri
0