Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Grecia: Prim-ministrul țării cere dizolvarea Parlamentului și noi alegeri legislative

© REUTERS / COSTAS BALTASAlexis Tsipras
Alexis Tsipras - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Greciei i-a cerut șefului statului dizolvarea Parlamentului și numirea datei unor noi alegeri legislative, după eșecul SYRIZA în alegerile europarlamentare.

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, i-a cerut luni președintelui țării, Prokopis Pavlopoulos, să dizolve Parlamentul și să numească data noilor alegeri.

Militari ai armatei SUA și avioane militare americane - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Declarație: Statele Unite ale Americii și-ar putea muta baza militară din Turcia în Grecia

Tsipras a explicat că este nevoit să ceară acest lucru după înfrângerea partidului SYRIZA în alegerile pentru Parlamentul European, în cadrul cărora, la o diferență cu 9,3 puncte, a învins partidul Noua Democrație.

"După alegeri s-a creat o situație preelectorală", a spus Tsipras. Potrivit lui, această situație nu trebuie să afecteze economia.

Tsipars a mai declarat că vrea să primească un nou mandat din partea poporului. Anterior, premierul anunțase că va cere ca data alegerilor să fie stabilită pe 7 iulie.

Premierul și membrii Guvernului grec nu își depun mandatele, continuând să-și exercite funcții până la formarea unui nou cabinet, după alegerile parlamentare anticipate.

Fluxul de știri
0