Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Emoționant: Și-a vândut apartamentul și mașina pentru a construi un centru social

© Sputnik / Miroslav RotariValentin Ceban
Valentin Ceban - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Și-a vândut apartamentul și mașina pentru a construi un centru multifuncțional de zi pentru oamenii care au nevoie de ajutor. În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", președintele Asociației Obștești "Sfântul Vasile cel Mare", Valentin Ceban, a povestit istoria lui de viață, care este demnă de un scenariu de film.
Emoționant: Și-a vândut apartamentul și mașina pentru a construi un centru social

După o intervenție chirurgicală la Institutul Oncologic din Capitală și o perioadă lungă de tratament, viața lui Valentin Ceban a căpătat un nou sens. Acesta a hotărât să creeze Asociața Obștească "Sfântul Vasile cel Mare" pentru a ajuta cu produse alimentare, haine, medicamente și alte lucruri necesare bătrânii nevoiași.

Valentin Ceban, care este în prezent și cleric la Biserica Tuturor Sfinților din cimitirul Armenesc din Chișinău, a hotărât să continue să facă fapte bune. Și-a vândut apartamentul și automobilul, iar din acești bani a procurat 14 ari de teren pentru a construi un centru multifuncțional de zi în orășelul Vatra, municipiul Chișinău.

Conform proiectului, centrul va avea două blocuri, iar în cel mai mic vor putea fi cazați pe noapte aproximativ 20 de bătrâni, persoane cu dizabilități și alți oameni care au nevoie de ajutor. Blocul mare va avea o cantină pentru 50 de persoane, baie, bloc sanitar și chiar frizerie, iar în subsol vor fi amenajate ateliere de creație.     

Valentin Ceban spune că pentru realizarea întregului proiect este nevoie de 11 milioane de lei. Dintre care, 17 mii de euro pentru construcția blocului mic.  Potrivit lui, 15 mii de euro deja au fost achitate companiei de construcție, însă mai este nevoie de aproape încă de trei mii de euro. Din acest motiv, Valentin Ceban face apel către toți oamenii de bună credință să doneze atât cât le permite buzunarul pentru construcția acestui centru.

"Doritorii pot accesa pagina oficială a asociației "Brațele Părintești" (brațelepărintești.md), unde găsiți toate conturile asociației, la care puteți face donații. Totodată, și pe rețelele de socializare a Asociației Obștești "Sfântul Vasile cel Mare" veți găsi toate informațiile. Abonaţii Moldtelecom şi Unite pot apela la numerele 000905 sau 888 și automat donează 24 lei", a explicat Valentin Ceban.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0