Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon despre consecințele federalizării Republicii Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariPreședintele Republicii Moldova, Igor Dodon
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele este sigur că orice variantă de soluționare a diferendului transnistrean, propusă din afară, va fi primită negativ atât în interiorul țării, cât și în afara ei.

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik.  Forțele politice din Moldova nu sunt dispuse să anuleze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, dar și cu Rusia trebuie să fim prieteni, a declarat președintele țării, Igor Dodon, luni seara, la postul de televiziune TV-8.

Дмитрий Козак - Sputnik Moldova
Politică
Kozak dezminte acuzațiile lui Plahotniuc aduse lui Dodon privind federalizarea țării

Șeful statului a spus că a reușit să discute la telefon cu ambasadorul SUA în Republica Moldova. Pe parcursul convorbirii diplomatul l-a asigurat pe președintele moldovean că susține deciziile democratice ale Parlamentului.

„O astfel de dispunere este avantajoasă pentru Moldova și eu pledez pentru o politică internă echilibrată. Moldova nu trebuie să-și pună drept scop aderarea la UE, ci să se ocupe de îmbunătățirea calității vieții”, a rezumat Dodon.

Acesta este sigur că federalizarea Republicii Moldova în scopul soluționării situației din Transnistria este exclusă.

„Federalizarea Moldovei este imposibilă, deoarece acesta este unul dintre elementele care poate face să explodeze armistițiul din Parlament. Decizia privind situația din Transnistria poate fi adoptată doar în cadrul țării”, a declarat Dodon.

Președintele este sigur că orice variantă de soluționare a diferendului transnistrean, propusă din afară, va fi primită negativ atât în interiorul țării, cât și în afara ei.

Fluxul de știri
0