Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sediul Guvernului, înconjurat de polițiști: Iată ce se întâmplă acum în centrul Capitalei

© Sputnik / Miroslav RotariProtest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019
Protest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Clădirea Guvernului a fost înconjurată de polițiști.

CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Aceștia sunt înarmați și au cu ei scuturi și coifuri de protecție. Potrivit serviciului de presă al Poliției, aceștia "asigură ordinea publică". Este vorba de sute de oameni ai legii. Anterior șeful IGP, Alexandru Pânzari, a declarat că instituția care o reprezintă nu se supune noii guvernări, iar ministrul căruia i se subordonează este Alexandru Jizdan.

În cadrul unui conferințe de presă, noul premier instalat de noua majoritate parlamentară PSRM-PAS-PPDA, Maia Sandu, a fost rugată să dea o apreciere declarației făcute de șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, care a anunțat că refuză să se subordoneze noului ministru de Interne care a fost numit ieri în Parlament, Andrei Năstase, și că șeful lui nemijlocit continuă să fie Alexandru Jizdan.

Alexandru Pânzari - Sputnik Moldova
Societate
Pânzari refuză să se subordoneze lui Năstase: Iată ce spune – Video

Maia Sandu a spus că declarația lui Pânzari este o sfidare a legii și a dat de înțeles că acesta vă răspunde în fața legii.

"Aceste afirmații sunt o sfidare a legii și a deciziilor luate în acest Parlament. Așa cum am vorbit mai devreme, le cerem tuturor angajaților din sistemul organelor de drept, de forță să respecte lege, și nu ordinele ilegale ale lui Pânzari, Jizdan sau altora care încearcă să facă în continuare jocul lui Plahotniuc", declarat Maia Sandu.

Precizăm că astăzi noul Guvern se întrunește în prima ședință. Aceasta nu va avea loc în clădirea Guvernului, ci în cea a Parlamentului. Potrivit Maiei Sandu, astăzi ar urma să fie demiteri în masă. Este vorba de șefi de instituții guvernamentale. 

Fluxul de știri
0