Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

MAI a venit cu o declarație publică

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство Внутренних Дел
Министерство Внутренних Дел - Sputnik Moldova
Abonare
Întreaga echipă a MAI a venit cu un mesaj public în condițiile actualei situații politice din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Ministerul Afacerilor Interne și instituțiile subordonate activează în continuare conform atribuțiilor funcționale, asigurând ordinea și liniștea publică în strictă conformitate cu prevederile legii, se menționează într-un mesaj public semnat de întreaga echipă a MAI.

Potrivit acestui mesaj, Ministerul Afacerilor Interne și angajații săi sunt în serviciul cetățeanului și al statului Republica Moldova și nu acționează în funcție de indicațiile politicienilor.

”Pentru noi Constituția rămâne Legea Supremă care spune că, misiunea noastră este de a apăra drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei prin activităţi de menţinere, asigurare şi restabilire a ordinii şi securităţii publice”, se spune în declarația MAI.

Alexandru Pânzari - Sputnik Moldova
Societate
Pânzari refuză să se subordoneze lui Năstase: Iată ce spune – Video

Semnatarii declarației, recomandă tuturor celor care încearcă în aceste zile să implice imaginea instituției și a conducătorilor ei în jocuri politice să nu provoace angajații care sunt antrenați în asigurarea ordinii publice, să nu vehiculeze cu informații neveridice, să manifeste respect pentru oamenii care poartă uniformă și să nu se implice în acțiuni ilegale pentru care pot fi trași la răspundere.

La prima ședință de Guvern, prezidată de Maia Sandu, a fost demis șeful IGP, Alexandru Pânzari. În locul lui Pânzari, Guvernul Sandu l-a numit pe fostul judecător Gheorghe Balan.

Tot astăzi, a avut loc ședința de Guvern condusă de Pavel Filip. La această ședință, Filip a solicitat să fie asigurată funcționarea în regim normal a instituțiilor publice, astfel încât cetățenii să nu fie afectați.

Fluxul de știri
0