Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tinerii din Moldova pot participa la programe de stagii în Japonia

© Sputnik / OsmatescoMihaela Aron, Alexandra Coman, Xenia Tulbure, Cristina Kifa, Cristina Prodan
Mihaela Aron, Alexandra Coman, Xenia Tulbure, Cristina Kifa, Cristina Prodan - Sputnik Moldova
Abonare
Tinerii din Moldova pot participa la programe de stagii în Japonia. Mobilitatea academică le oferă multiple beneficii şi avantaje.
Tinerii din Moldova pot participa la programe de stagii în Japonia

Fundația pentru Relații Moldo-Japoneze este o organizație neguvernamentală unde tinerii din Republica Moldova vin să studieze limba japoneză și sunt familiarizați cu tradițiile uneia dintre cele mai dezvoltate țări ale lumii - Japonia. În cadrul organizației tinerii participă la diverse activități: confecționează origami, accesorii și se implică în diverse proiecte.

Limba japoneză este predată de către profesori japonezi nativi, iar unii tineri au posibilitatea să participe la un program de stagii în Japonia. Totodată, și studenții din Japonia vizitează țara noastră pentru a cunoaște frumoasele tradiții și obiceiuri populare.

"Studierea limbii japoneze mi-a deschis o nouă viziune asupra lumii. În general, studierea culturii nipone înseamnă o autoevaluare și o experiență unică pentru mine. Mi-am schimbat stilul de viață, am devenit mai binevoitoare și mult mai responsabilă", a spus una dintre reprezentantele  Fundației pentru Relații Moldo-Japoneze.

Pe 1 iunie, Fundația pentru Relații Moldo-Japoneze, în parteneriat cu Ambasada Japoniei în Republica Moldova și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova au organizat cea de-a VI-a ediții a Festivalului culturii japoneze "Bunkasai – spiritul Japoniei". Scopul Festivalului a fost de a familiariza cetățenii Republicii Moldova cu civilizația și cultura japoneză prin intermediul tradițiilor, obiceiurilor și artei specific nipone. În cadrul evenimentului vizitatorii au făcut cunoștință cu bucătăria japoneză, ceremonia ceaiului, caligrafia japoneză, cu jocurile și dansurile tradiționale japoneze, muzică, arte marțiale, origami și altele.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0