Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rusia recunoaște noul Guvern și coaliția de guvernare

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaЗдание министерства иностранных дел России в Москве
Здание министерства иностранных дел России в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul de Externe al Federației Ruse salută crearea coaliției de guvernare și a noului executiv de la Chișinău și spune că va colabora cu noua conducere a Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a emis un comunicat privind situația politică din Republica Moldova în care salută crearea coaliției majoritare din Parlament precum și a noului Guvern, condus de Maia Sandu.

”Moscova salută formarea coaliției de guvernământ și a guvernului în Republicii Moldova . Suntem gata să colaborăm cu autoritățile alese în mod democratic ale Republicii Moldova pentru a restabili relațiile reciproc avantajoase ruso-moldovenești în diverse domenii, în conformitate cu prevederile Tratatului de prietenie și cooperare din 2001”, anunță instituția printr-un comunicat.

Totodată, Instituția își exprimă speranța că situația în Chișinău se va normaliza cât mai curând, în interesul cetățenilor și precizează că ”singura modalitate posibilă de a rezolva criza politică internă din Moldova este dialogul tuturor forțelor politice responsabile, în conformitate cu principiile democratice, general acceptate”.

Fluxul de știri
0