Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cele șapte minuni ale Moldovei într-o singură carte

© Sputnik / OsmatescoIurie Răileanu
Iurie Răileanu - Sputnik Moldova
Abonare
Fotograful Iurie Răilean a reeditat recent una dintre cele mai cunoscute lucrări fotografice care scoate în evidență cele mai frumoase locuri din Republica Moldova. Prima ediție a cărții a ajuns în mai multe galerii ale lumii cum ar fi Biblioteca Congresului din SUA sau Biblioteca din Marea Britanie.
Cele șapte minuni ale Moldovei într-o singură carte

”Cele Șapte Minuni ale Moldovei” este un album care conține o amplă colecție de fotografii a celor 7 monumente naturale de importanță naţională și internațională: Peștera Criva, Valea regilor, Cetatea Sorocii, Stejarul lui Ștefan cel Mare, Valea dragonului, Orheiul vechi, Valea celor o mie de neguri. Informația din album este prezentată în 3 limbi: română, engleză și rusă. Autorul, Iurie Railean, sustine ca a lucrat tocmai 6 ani pentru a reedita lucrarea si de a prezenta monumentele naturale in mai multe anotimpuri.

"Natura are specificul său. Este o cucoana care deseori te poate refuza. Noi, fotografii, pictăm cu luminile. Albumul nu va duce în eroare pe nimeni. Totul este natural. Am studiat foarte mult aceste locuri și anume din acest motiv aleg alte unghiuri pentru fotografie", a declarat Iurie Railean.

Fotograful deasemenea susține că nu știe cum a ajuns cartea în bibliotecile din Marea Britanie sau Statele Unite și mai mult decât atât că au fost apreciate cu cinci stele, ceea ce înseamnă o notă maximă de apreciere. 

"Avem o țară extraordinară din toate punctele de vedere. O simplă fotografie făcută la Mileștii Mici a dus indirect la confirmarea unui record mondial Guinness ca având cea mai mare colecție de vinuri din Europa. Avem locuri pitorești cum ar fi 100 de movile ceva care se găsește doar în Africa de Nord și la noi", a coinchis Iurie Railean.

Autor: Dumitru Chitoroagă

Fluxul de știri
0