Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultimă oră: Maia Sandu cere polițiștilor să nu blocheze activitatea instituțiilor statului

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul ales de noua majoritate parlamentară Maia Sandu a venit cu un apel la toate instituțiile de forță ale statului.

CHIȘINĂU, 9 iun – Sputnik. Aceasta le-a ordonat să nu se implice în blocarea funcționării instituțiilor de stat și să protejeze cetățenii țării.

”Mă adresez polițiștilor, carabinierilor, intituțiilor penitenciare, trupelor speciale. Ieri a fost aleasă o nouă conducere a Parlamentului și învestit un nou Guvern care trebuie să intre în funcție și să scoată țara din criza politică”, a declarat Maia Sandu într-un briefing de presă.

Aceasta a mai spus că Guvernul care a fost ieri reprezintă puterea legitimă în stat.

”Guvernul învestit ieri reprezintă puterea legitimă a Republicii Moldova. Este susținut de majoritatea cetățenilor țării și prietenii noștri de peste hotare. Guvernul își va îndeplini atribuțiile și acest lucru trebuie să se întâmple democratic și pașnic”, a mai spus premierul ales de noua majoritate parlamentară.

Sandu a vorbit și despre corturile care au fost instalate noaptea trecută în fața mai multor instituții de stat.

Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Politică
Andrei Năstase: Oamenii, obligați să vină să protesteze în centrul Capitalei - Video

” Corturile puse ieri și astăzi este dovadă că Partidul Democrat vrea să folosească structurile de forță pentru a arunca țara în haos ca să protejeze un singur om, pe Plahotniuc. Ei nu vor să asigure tranziția pașnică a puterii. Domnule Cavcaliuc, Pânzari, Echimov nu îndepliniți ordinile ilegale ale lui Plahotniuc. Nu puneți viața cetățenilor noștri în pericol pentru un om care și-a ieșit din minți. Mă adresez tuturor celor din Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Departamentul Trupelor de Carabinieri, Biroul Migrație și Azil, Serviciul Tehnologii Internaționale, Serviciul Protecție Internă și Anticorupție. Dumneavoastră aveți datoria să respectați legea și să protejați țara ” a mai concis Maia Sandu.

Maia Sandu a precizat că începând cu săptămâna viitoare noul Guvern va fi perfect funcționabil și noii miniștri vor la Guvern de dimineață.

Fluxul de știri
0