Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mesajul președintelui Klaus Iohannis privind situația politică din Moldova

© Photo : presidency.roKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele României, Klaus Iohannis, a adresat un mesal tuturor partidelor din Republica Moldova și le cheamă să respecte democrația și statul de drept.

CHIȘINĂU, 9 iunie - Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin care îndeamnă partidele politice să respecte democrația și statulul de drept.

”Această situație de criză poate fi rezolvată în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova doar prin dialogul responsabil al tuturor forțelor politice, care trebuie să manifeste calm și reținere în această perioadă și să acorde astfel prioritate stabilității politice a țării”, spune Klaus Iohannis.

Potrivit șeful statului Român, ”stabilitatea Republicii Moldova este esențială pentru continuarea parcursului european al acestui stat, care s-a angajat să ducă la îndeplinire un amplu proces de reforme, inclusiv în ceea ce privește statul de drept și buna guvernare, în conformitate cu angajamentul său față de Uniunea Europeană, în baza Acordului de Asociere”.

Fluxul de știri
0