Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mesajul ambasadorului UE, Peter Michalko, privind criza politică din Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariPeter Michalko
Peter Michalko  - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a transmis un mesaj oficial care vizează depășirea crizei politice din Moldova și relațiile de mai departe cu UE.

CHIȘINĂU, 8 iun - Sputnik. Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a declarat că UE doreștesă continue relațiile strânse cu Republica Moldova și să implementeze Acordul de Asociere, fiind convins că aleșii poporului trebuie să găsească o soluție de depășire a blocajului politic.

”Partidele politice din Parlamentul Moldovei continuă să caute căi de soluționare a blocajului politic. Reprezentanții poporului care au fost aleși în mod democratic ar trebui să decidă asupra rezultatului procesului politic. UE dorește să-și continue relațiile strânse cu Republica Moldova și implementarea Acordului de Asociere în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova, a scris Peter Michalko pe pagina sa de Facebook.

Ambasadorii Federației Ruse și Statelor Unite susțin constituirea alianței de guvernământ

Anterior, mesaje similare au fost transmise de Ambasada Federației Ruse și cea a Statelor Unite ale Americii. 

Site-ul oficial al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a postat un mesaj prin care sprijină constituirea noii majorități parlamentare care urmează să instaleze un nou guvern. Cu un mesaj similar a venit și ambasada Statelor Unite în Republica Moldova prin care își arată sprijinul față de efortul privind depășirea crizei politice.

Fluxul de știri
0