Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

PDM nu recunoaște deciziile majorității parlamentare și merge la Curtea Constituțională

© Sputnik / Miroslav RotariАндриан Канду
Андриан Канду  - Sputnik Moldova
Abonare
PDM a anunțat că va contesta la Curtea Constituțională constituirea noii majorități parlamentare și deciziile luate de aceasta. Un nou briefing de presă al liderilor democrați a fost anunțat pentru următoarele ore.

CHIȘINĂU, 8 iun - Sputnik. Deputatul democrat Andrian Candu a declarat acum câteva minute, în cadrul unui briefing de presă, că tot ce s-a întâmplat în Parlament poartă un caracter ilegal.

”Tot ceea ce se întâmplă astăzi în Parlament va fi atacat de noi în mod legal. Vreau pe această cale să vă anunț că deja colegii din echipa PDM au pregătit o sesizare la Curtea Constituțională pentru a ataca decizia de numire în funcție a Președintelui Parlamentului”, a menționat Candu.

Totodată, acesta a subliniat că ”finanțarea ilegală a Partidului Socialiștilor ridică mari semne de întrebare privind legitimitatea și legalitatea acestui partid precum și a alegerilor din februarie a acestui an”.

Potrivit lui Candu, PDM-ul nu și-au dorit alegeri anticipate, însă în cazul de față ar fi ”singura soluție ca cetățenii Republicii Moldova să-i aleagă pe cei care sunt și care merită să conducă Republica Moldova”.

În încheierea briefingului, Candu a anunțat că peste 2-3 ore vor convoca un nou briefing.

Fluxul de știri
0