Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Declarația Poliției Moldovei privind situația din țară - Video

© Sputnik / Miroslav RotariAlexandru Pînzari
Alexandru Pînzari - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția a organizat un briefing de presă în care a anunțat poziția instituției față de situația din țară.

CHIȘINĂ, 8 iun - Sputnik. Poliția Republicii Moldova îi îndeamnă pe moldoveni să nu să se lase provocați și să respecte acțiunile forțelor polițienești și carabinierilor care își vor desfășura activitatea. Declarația a fost făcută de șeful IGP, Alexandru Pînzari, în cadrul unei conferințe de presă.

"Politia va fi la datorie 24 din 24 de ore, noi vom organiza toate măsurile pentru a stabili securitatea și ordinea publică. În legătură cu aceasta, chem toți cetățenii să își păstreze ca calmul și ordinea de drept deoarece pentru noi siguranța este o prioritate”, a declarat Pânzari.

Totodată, Pînzari i-a îndemnat pe cetățeni să nu se lase provocați și să se conducă de de prevederile legale și constituționale.

”Poliția și colegii mei carabinieri au întărit paza din preajma edificiilor statale de importanță majoră și strategică, iar în caz de va fi organizate acțiuni de protest, la fel vom veni cu suficiente forțe pentru a păstra liniștea și siguranța în țara noastră. Instituțiile care le conducem sunt apolitice și ați fost martori că în ultima perioadă nu am făcut politică, dar am servit legii și cetățenilor Republicii Moldova. Vreau să vă spun că au fost întărite posturile în preajma clădirilor diplomatice, pentru siguranța diplomaților”, a precizat Pînzari.

Totodată, la finalul briefingului polițiștii au rugat să nu fie politizate acțiunile forțelor polițienești și carabinierilor care își vor desfășura activitatea pentru a apăra securitatea și ordinea publică".

Anterior, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a adresat cetățenilor să nu se lase provocați și să nu iasă la proteste.

Fluxul de știri
0