Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ambasadorii Federației Ruse și Statelor Unite susțin constituirea alianței de guvernământ

© Sputnik / Miroslav RotariПосол России в Молдове Олег Васнецов
Посол России в Молдове Олег Васнецов - Sputnik Moldova
Abonare
Noua coaliție de guvernământ care se constituie acum în parlament ar sprijinul marilor puteri: ambasadorii Federației Ruse și Statelor unite la Chișinău au făcu declarații.

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Site-ul oficial al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a postat un mesaj prin care sprijină constituirea noii majorități parlamentare care urmează să instaleze un nou guvern.  

"Chemăm toate forțele politice responsabile din Republica Moldova să nu admită destabilizarea situației din țară. Susținem eforturile fracțiunilor parlamentare de formare a unei coaliții funcționale și de constituire a guvernului care ar fi cvapabil să asigure o pace civică solidă o dezvoltare sigură a Republicii Moldova, în conformitate cu normele democratice unanim acceptate", scriu diplomații ruși pe site-ul moldova.mid.ru.

Iar ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a declarat jurnaliștilor chiar în sediul Parlamentului că susține ceea ce se întâmplă astăzi în Legislativ.

A venit cu un mesaj și ambasada Statelor Unite în Republica Moldova prin care își arată sprijinul față de efortul privind depășirea crizei politice.

”Statele Unite ale Americii susțin eforturile partidelor politice din Republica Moldova de a negocia un acord și de a depăși impasul politic actual. Oficialilor aleși trebuie să le fie acordat timp maxim posibil și oportunitatea de a ajunge la o ințelegere. Cetățenii Moldovei merită un guvern pe deplin funcțional, care să-și reia activitatea pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor”, se arată în comunicatul emis de Ambasada SUA.

Fluxul de știri
0