Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon s-a întâlnit cu Dmitri Kozak la Sankt Petersburg

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit la Sankt Petersburg cu vicepremierul Guvernului Federației Ruse, reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitri Kozak.

CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat pe pagina sa de Facebook că, în cadrul Forumului Economic Internațional, care își continuă lucrările la Sankt Petersburg, a convocat ședința Consiliului Economic Moldo-Rus, cu participarea vicepremierului Guvernului Federației Ruse, care este și reprezentant special al președintelui Rusiei pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitri Kozak.

"Am constatat creșterea stabilă a cifrei de afaceri dintre țările noastre din ultimii ani și am remarcat interesul reciproc al agenților economici din Moldova și din Rusia pentru aprofundarea unui parteneriat reciproc avantajos", scrie președintele în postarea sa pe Facebook.

Unul dintre subiectele principale din agenda ședinței Consiliului a fost extinderea cooperării comercial-economice a Moldovei cu regiunile din Rusia. În acest context, participanții la întrunire au salutat încheierea acordurilor respective la nivel de regiuni.

Chișinău. Arcul de Triumf - Sputnik Moldova
Politică
Există oare o probabilitate a „Planului Kozak-2”: Ce crede Chișinăul

"Am informat membrii Consiliului despre ultimele evenimente din politica internă a Republicii Moldova, în rezultatul cărora ar putea fi creată o majoritate parlamentară și un nou guvern, în baza principiului politicii externe echilibrate. I-am asigurat pe investitorii ruși de faptul că acest lucru va servi o garanție pentru securitatea mijloacelor investite de ei", afirmă șeful statului.

"De asemenea, le-am explicat partenerilor noștri ruși avantajul principal al Republicii Moldova: acordurile de comerț liber cu Uniunea Europeană, cu țările membre ale CSI și cu Turcia. De rând cu poziția avantajoasă a țării noastre care se află la intersecția a două structuri economice, acest lucru oferă investitorilor perspective foarte mari", mai afirmă Igor Dodon.

În final el anunță că i-a invitat pe reprezentanții businessului rus să participe la cea de-a doua ediție a Forumului Economic Moldo-Rus, preconizat pentru 20-21 septembrie, la Chișinău.

Fluxul de știri
0