Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ia-ți familia și hai la VATRA pe 22 - 23 iunie, petrece o noapte în camping

© Sputnik / OsmatescoMihaela Josanu, și Viorica Moraru
Mihaela Josanu, și Viorica Moraru - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 22 și 23 iunie, în incinta Complexului Etno-Cultural VATRA, se va desfășura Festivalul Familiei și Tradițiilor Populare.
Ia-ți familia și hai la VATRA pe 22 - 23 iunie, petrece o noapte în camping

Festivalul va cuprinde numeroase activități, dar și concursuri captivante pentru întreaga familie și are ca scop conservarea și renașterea tezaurului național pe care îl moștenim de la străbunii noștri.

Organizatoarea evenimentului Viorica Moraru a declarat în cadrul emisiunii Sputnik Matinal că obiectele care vor fi expuse la Festival sunt aduse din toată țara și vom putea vedea specificul anumitor regiuni.

”Platforma complexului în ziua evenimentului va arăta ca un sat moldovenesc de altă dată. Vom avea și tradiții ucrainene, bieloruse ș.a. Mai multe etnii care trăiesc în Moldova își vor etala zestrea în ziua evenimentului. Vor fi și 15 orchestre de fanfară care vor evolua, dar se vor uni și toate ansamblurile prezente și vor crea cea mai mare horă văzută vreodată în Moldova”, spune Viorica Moraru.

Un alt record care urmează să fie stabilit în ziua Festivalul Familiei și Tradițiilor Populare este coacerea unei plăcinte cu vișină de dimensiuni nemaiîntâlnite în Moldova.

”Oamenii care vor să meargă la eveniment cu mașina proprie pot fi siguri că vor găsi locuri de parcare și nu vor întâmpina probleme în acest sens. Totodată, cei care nu dispun de autoturismul propriu vor putea ajunge la eveniment cu transportul care va fi pus la dispoziție de către organizatori”, mai spune Viorica Moraru.

Și pentru ca distracția să fie pe cinste, doritorii vor avea ocazia să petreacă o noapte la VATRA, vor fi puse la dispoziție și corturi pentru cei care vor să se detașeze de activitățile cotidiene.

”Avem un teren amenajat pentru camping, iar cei care vor să rămână în sânul naturii își pot lua cortul de acasă, dar vom încerca să dăm în chirie și niște corturi”, spune PR managerul evenimentului, Mihaela Josanu.

Organizatorii mai spun că nu e nevoie să vă luați un pachet cu alimente după voi în ziua evenimentului, întrucât veți avea posibilitatea să vă delectați cu cele mai gustoase bucate tradiționale, preparate după cele mai vechi și originale rețete.

Autor: Tatiana Cebotari

Fluxul de știri
0