Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bulgaria, interesată de producția întreprinderilor din Transnistria

© Sputnik / Ян Тихонов / Accesați arhiva multimediaÎntreprindere de textile
Întreprindere de textile - Sputnik Moldova
Abonare
La întâlnirea care a avut loc la Camera de Industrie și Comerț din Tiraspol s-a discutat despre eventualele perspective de colaborare dintre oamenii de afaceri transnistreni și bulgari.

TIRASPOL, 6 iun – Sputnik, Irina Leahova. La Camera de Industrie și Comerț din Transnistria a avut loc o întâlnire a antreprenorilor din regiune cu reprezentantul Ambasadei Bulgariei în Republica Moldova, responsabilul de relațiile comercial-economice Bronislav Denev. Transnistrenii și-au prezentat întreprinderile care ar fi interesate să colaboreze, iar partea bulgară și-a expus planurile în acest sens.

Livezi, agricultură - Sputnik Moldova
Societate
Important: Ce se va întâmpla cu terenurile care se află după șoseaua Tiraspol - Râbnița

„Reprezentantul Bulgariei s-a arătat interesat de posibilitatea de colaborare cu întreprinderea „Tirotex”, care confecționează textile pentru saloanele care oferă servicii SPA. Acest domeniu are o amploare tot mai mare în businessul turistic din Bulgariei”, a spus diplomatul bulgar.

Totodată, Denev a propus ca Tiraspolul să acorde atenție utilajului și mașinilor produse de bulgari.

„În toamnă se prevede prezentarea băuturilor pe teritoriul Republicii Bulgare. Cred că participarea la această expoziție a Fabricii de bere din Bender ar permite să fie inițiate relații de parteneriat cu producătorii de băuturi bulgărești”, a menționat Denev.

Acesta nu este primul an în care antreprenorii transnistreni colaborează cu colegii lor bulgari. Astfel de întreprinderi ca „Tipar” și Fabrica de bere din Bender importă produse fabricate de companii bulgare. Și uzina „Electromaș” are rădăcini adânci în colaborarea cu mediul de afaceri bulgar.

În cadrul întâlnirii reprezentantul bulgar a propus de asemenea să fie extins sortimentul producției de import pe seama mărfurilor de cosmetică și parfumerie, medicamentelor, suplimentelor alimentare, a producției construcției de mașini. Totodată, partea bulgară este dispusă pentru crearea unor întreprinderi mixte.

Fluxul de știri
0