Concurența dintre țări și corporații duce la războaie informaționale și hibride cu aplicarea celor mai noi metode de influență asupra intelectului și psihicului oamenilor. Este oare posibil ca cetățenii și țările să se protejeze și să contracareze influența informațională negativă?
În baza Universității de Stat din Sevastopol, pentru prima dată în Rusia (și în lume) demarează un program special unic „Conflictele informaționale și hibride”, elaborat în cadrul facultății de politologie a Universității de Stat din Moscova.
Programul pregătește profesioniști pentru media internațională, pentru structuri analitice și speciale (pe baza materialului unic al Sevastopolului și Crimeii, situate în primele rânduri de apărare împotriva pericolelor în adresa Rusiei).
Aceasta este prima experiență în Rusia, ba chiar și în lume, de lansare a unui astfel de program universitar.
Pe parcursul videoconferinței se va vorbi despre războaiele economice și comerciale, despre contracararea terorismului internațional și combaterea informațiilor false și a pericolelor care amenință securitatea statelor, despre războaiele informaționale din perioada curselor electorale.
Vor participa:
La Moscova:
- Andrei MANOILO, doctor în științe politice, profesor la facultatea de politologie a Universității de Stat din Moscova „M. V. Lomonosov”, autorul și conducătorul programului;
- Armen GASPAREAN, publicist, jurnalist.
La Sevastopol:
- Dmitri SABLIN, membru al comitetului pentru dezvoltarea societății civile, probleme sociale și asociații religioase al Dumei de Stat a Federației Ruse;
- Vladimir NECEAEV, rectorul Universității de Stat din Sevastopol, doctor în științe politice;
- Studenți ai Universității de Stat din Sevastopol.
La Chișinău, Moscova, Tallinn:
- reprezentanți ai mass-media.
Acreditare:
E-mail: presscentre@sputnik.md
Videoconferința se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, et. 4.