Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O rețetă simplă de marinare a cărnii de la bucătarul Petru Chicu

© Sputnik / Miroslav RotariPetru Chicu
Petru Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Suntem în perioada verii, de aceea, zonele verzi sunt arhipline de oameni care încing grătarele. Însă, ca distracția să fie pe cinste, și bucatele trebuie să fie pregătite la nivel.
O rețetă simplă și gustoasă de marinare a cărnii de la bucătarul Petru Chicu

Unul dintre cei mai cotați bucătari de la noi a dezvăluit în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal” o rețetă simplă de marinare a cărnii.

Bucătarul Petru Chicu susține că este foarte important să păstrăm gustul natural al cărnii atunci când vrem ca grătarul să iasă ca la carte. Așadar, e nevoie să utilizăm cele mai simple și tradiționale ingrediente.

”Este foarte important să păstrăm gustul natural al cărnii. Nu trebuie să exagerăm cu ingredientele, căci nu facem altceva decât să-i stricăm gustul. Eu propun o rețetă clasică. Luăm o bucată de ceafă ori mușchii de la șold, dacă nu sunteți adepții grăsimilor, ulterior tăiem în cubulețe care nu trebuie să fie mai mari de 70-80 de grame. Așadar, nu experimentați cu chefir, bere ori vin. E nevoie doar de sare, piper și puțină ceapă”, susține Petru Chicu. 

Totodată, bucătarul a menționat că atunci când vrem să preparăm o supă sau un alt gen de bucate, e nevoie să fim atenți cum tăiem ingredientele, întrucât de asta depinde și gustul mâncării.

Fluxul de știri
0