Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Filmat chiar de poliție: Iată ce face un bărbat din Nisporeni cu propriul copil – Video

Abonare
Un copil a fost supus unui dublu risc chiar în mașina părintelui său – iată ce au filmat polițiștii de la Inspectoratul Național de Patrulare.

CHIȘINĂU, 5 iun - Sputnik. În dimineața zilei de astăzi, monitorizând circulația pe șoseaua R1 Chișinău- Strășeni, inspectorii de patrulare au observat un Mercedes care transporta un copil pe bancheta din față. Pentru a preveni o posibilă tragedie, polițiștii au oprit unitatea de transport, ca mai apoi să depisteze un șir de încălcări comise atât de conducătorul auto, cât și de pasagerul acestuia.

Авария - Sputnik Moldova
Societate
Sfâșietor: Un martor ocular, despre accidentul de la Comrat: A murit privindu-mă în ochi

Oamenii legii au constatat că șoferul, în vârstă de 31 de ani, originar din Nisporeni, a ignorat articolul cu privire la regulile de transportare a copiilor cu vârsta de până la 7 ani. Adică, copilul nu se afla în scaun auto pentru copii, ci în brațele pasagerului de pe bancheta din dreapta, care nu avea cuplată centura de siguranță. Pentru aceste încălcări, nisporenianul riscă o amendă de 3 300 de lei și 8 puncte de penalizare.

Polițiștii de patrulare au observat că pasagerul, care ținea pe brațe copilul conducătorului auto, fuma chiar deasupra minorului, punându-i sănătatea în pericol. Pentru încălcarea articolului privind “fumatul în mijloacele de transport private în care se află minori”, bărbatului i-a fost aplicată o amendă în sumă de 1500 de lei.

Inspectoratul Național de Patrulare continuă să avertizeze conducătorii auto, dar și pasagerii acestora că sunt responsabili de transportarea minorilor în siguranță; să-și cupleze centura și să țină cont de securitatea și sănătatea celor din autovehicul. Și nu uitați că cea mai neînsemnată frână poate răni grav un copil.

Fluxul de știri
0