Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Focar de pestă porcină africană: Unde a fost depistat – Detalii

Abonare
Un focar de pestă porcină africană la mistreț a fost confirmat în fondul silvic amplasat în zona de frontieră în regiunea orașului Lipcani, raionul Briceni.

CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Cadavrele mistreților au fost depistate de către angajații poliției de frontieră.

Porci - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Alarmant: Un nou focar de pestă porcină africană, depistat în Moldova

ANSA anunță într-un comunicat de presă că, în data de 28 mai 2019, Centrul Republican de Diagnostic Veterinar, prin cercetări de laborator, a confirmat prezența virusului pestei porcine africane în probele recoltate de la șase cadavre de mistreți (o femela și puii săi).

Șeful direcției sănătatea și bunăstarea animalelor, Vitalie Carauș, a declarat pentru Sputnik Moldova că cele șase cadavre au fost depistate de către angajații Poliției de Frontieră, care imediat au anunțat inginerul silvic și subdiviziunea teritorială pentru siguranța alimentelor Edineț. Aceștia au prelevat probele necesare testărilor de laborator, iar cadavrele au fost distruse conform procedurilor. Potrivit lui, există un riscă scăzut ca virusul să se răspândească și la alte animale.

Fluxul de știri
0