Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vremea își face de cap: Iată ce au pățit oamenii dintr-un sat din Basarabeasca – Video

Abonare
Acum câteva minute, o aversă de ploaie și grindina au făcut prăpăd în satul Sadaclia din raionul Basarabeasca. Internauții au postat un filmuleț video pe rețelele de socializare.

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik, S.P. A plouat cu piatră – aceasta este năpasta care a dat peste oamenii din satul Sadaclia din raionul Basarabeasca. Grindina a distrus grădini, prin care apa a format pâraie.

Filmul video prezintă și situația dintr-o curte, în care bucățile de gheață ar putea fi strânse cu lopata, atât de abundente fiind.

Дождь - Sputnik Moldova
Alertă: Cod galben de ploi, grindină și vijelie - mesajul lui Ruslan Codreanu

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare meteorologică și hidrologică: cod galben. Astfel, până astăzi noaptea, ora 22:00, se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice (15-35 l/m2) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

În același timp, Centrul Hidrologic avertizează că este posibilă creșterea locală a nivelului apei în râurile mici cu 0.5-1.0 m și formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale. Administrația Publică Locală, agenții economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizați să atragă atenție la starea barajelor, podurilor căilor de evacuare a apei.

 

Fluxul de știri
0