Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă, schimbări importante din 1 iulie

© Sputnik / Miroslav RotariАллея на бульваре Мирча чел Бэтрын
Аллея на бульваре Мирча чел Бэтрын - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Aceste schimbări se referă și la declararea perioadelor de muncă precum şi a perioadelor de incapacitate temporară de muncă

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Începând cu 1 iulie 2019, calculul şi plata indemnizaţiei de incapacitate temporară de muncă vor trece în responsabilitatea Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS) cu excepţia primelor 5 zile calendaristice pentru indemnizaţiile cauzate de boli obişnuite sau accidente nelegate de muncă. Din această dată intră în vigoare modificările la Legea privind indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă şi alte prestaţii de asigurări sociale.

Aceste schimbări se referă și la declararea perioadelor de muncă precum şi a perioadelor de incapacitate temporară de muncă în Darea de seamă IPC 18, de asemenea şi a categoriilor persoanelor asigurate.

Certificat medical, imagine simbol - Sputnik Moldova
Din 1 iulie, medicii nu vor mai elibera certificatele medicale pe suport de hârtie

Indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se stabileşte în conformitate cu Legea privind indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă şi alte prestaţii de asigurări sociale şi Regulamentul cu privire la condiţiile de stabilire, modul de calcul şi de plată a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă. La indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă au dreptul asiguraţii cu domiciliul sau reşedinţa în Republica Moldova.

Asiguraţii au dreptul la indemnizaţii dacă confirmă un stagiu total de cotizare de cel puţin 3 ani. Asiguraţii care confirmă un stagiu total de cotizare de până la 3 ani, beneficiază de dreptul la indemnizaţii dacă confirmă un stagiu de cotizare de cel puţin 9 luni realizat în ultimele 24 de luni premergătoare datei producerii riscului asigurat.

În stagiul de cotizare se includ perioadele contributive de la prima zi de activitate a persoanei asigurate până la data în care a survenit riscul asigurat, conform datelor carnetului de muncă.  Totodată,  în stagiul de cotizare se includ perioadele de îndeplinire a serviciului militar în termen sau cu termen redus, perioada de îngrijire a unui copil până la vârsta de 3 ani de către unul dintre părinţi sau de tutore, în caz de deces al ambilor părinţi, perioada în care asiguratul a beneficiat de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, precum şi perioada de acordare a ajutorului de şomaj sau de alocaţie pentru integrare sau reintegrare profesională.

Pentru persoanele încadrate în mai multe unităţi, indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se stabileşte, dacă asiguratul prin declaraţie pe propria răspundere confirmă în scris pierderea integrală a venitului asigurat în perioada concediului medical la toate unităţile în care desfăşoară activităţi. Declaraţia se depune odată cu certificatul de concediu medical şi certificatul de confirmare a venitului asigurat obţinut la alte unităţi.

Cuantumul lunar al indemnizaţiei

Cuantumul lunar al indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă se stabileşte diferenţiat, în funcţie de durata stagiului total de cotizare, după cum urmează:

  •  60% din baza de calcul stabilită în cazul unui stagiu de cotizare de până la 5 ani;
  •   70% din baza de calcul stabilită în cazul unui stagiu de cotizare cuprins între 5 şi 8 ani;
  •   90% din baza de calcul stabilită în cazul unui stagiu de cotizare de peste 8 ani;

Cuantumul indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă cauzată de tuberculoză, SIDA sau de maladie oncologică este de 100% din baza de calcul.

Fluxul de știri
0