Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dezastru, în sudul țării: Iată ce au anunțat meteorologii români

Abonare
Administrația Națională de Meteorologie din România a anunțat cod roșu de grindină de mari dimensiuni pentru câteva localități din județul Galaţi: Tulucești, Frumușița, Scânteiești, care se află la hotar cu raionul Cahul din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik, Sergiu Praporșcic. Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare nowcasting de cod roşu de vijelii şi grindină de mari dimensiuni care este valabilă până la ora 15:50.

Avertizarea vizează judeţul Galaţi, care se află la hotar cu raionul Cahul din Republicii Moldova: "În zonă va cădea GRINDINĂ de MARI dimensiuni, vijelie puternică, intensificări puternice ale vântului, descărcări electrice frecvente, averse torențiale ce vor cumula peste 40 l/mp".

Este presupus că năpasta se va abate și peste un șir de localități din raionul Cahul al Republicii Moldova – în toate satele din Lunca Prutului de la Cahul până la Giurgiulești.

Fluxul de știri
0