Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Medicii confirmă: aceste șapte legume previn cancerul

© Sputnik / OsmatescoLuminița Suveică și Lorena Mednicov
Luminița Suveică și Lorena Mednicov - Sputnik Moldova
Abonare
Oricine se poate îmbolnăvi de cancer, chiar dacă nu este predispus genetic. Alimentația nesănătoasă, aerul și apa poluată, modul sedentar de viață sunt factori care declanșează această maladie. Totuși, există șapte legume, la îndemâna oricui, care ne pot proteja de cancer, dacă le consumăm zilnic.
Medicii confirmă: aceste șapte legume previn cancerul

Medicul nutriționist Luminița Suveică a vorbit, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, despre alimentația care previne cancerul. Există șapte legume care, consumate în fiecare zi, dezvoltă organismului imunitate împotriva bolilor cancerigene.

”Vorbim despre varza broccoli, care conține fito-nutrienți, vitamine, acid folic. Al doilea aliment important este varza, de diferite specii, un antioxidant foarte bun.  Conține fibre, multă vitamina C. Chiar și varza murată este benefică.  De asemenea, roșiile stopează dezvoltarea cancerului, mai ales cele pregătite termic. În mod special, previn cancerul de prostată. Beneficie sunt usturoiul și ceapa. Recomandăm de consumat șase căței de usturoi, în decurs de o săptămână. Alte două alimente minune, în contextul prevenirii cancerului, sunt ardeiul gras și ceaiul verde”, a explicat Luminița Suveică.

Mai multe detalii aflați din emisiunea ”ATITUDINI”.

Fluxul de știri
0