Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Funcționar ASP: Iată când Moldova va avea un GPS modern

© Sputnik / OsmatescoAngela Matcov
Angela Matcov - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Departamentului Cadastru în cadrul Agenției Servicii Publice, Angela Matcov, a vorbit despre impactul pe care îl va avea un proiect internațional asupra creării în Moldova a unei hărți GPS. Ea spune că aproape 900 de localități rurale nu dispun de un plan de adrese, ceea ce înseamnă că GPS-ul din Moldova nu are incluse toate localitățile din țară.
Funcționar ASP:Iată când Moldova va avea un GPS modern

Funcționarul mai spune că Moldova poate fi văzută în sistemul GPS, dar totul depinde de datele care le dețin furnizorii de servicii, dacă ei au o informație corectă sau nu.

„ La scară mai mica cum ar fi teritoriul național sau hotarele administrative, furnizorii le preiau anual din surse oficiale. Moldova este parte a Asociației Agenților de cartografie europeană. Ceea ce ține de localități, unde nu poți vedea străzile dintr-un sat sau dintr-un oraș, aici avem o problemă ”, spune Angela Matcov.

Reprezentantul ASP a mai declarat în studioul radio Sputnik că Moldova ar avea anumite probleme la întocmirea planului de adrese care nu are încă o acoperire națională.

„ Avem aproape 900 de localități rurale care nu dispun de un plan de adrese. Această problemă urmează să fie soluționată inclusiv prin proiectul Băncii Mondiale implementat până în 2023”, a precizat Angela Matcov.

Instituția care se ocupă în Moldova de serviciile de topografiere şi cartografiere este Întreprinderea de Stat Institutul de Geodezie, Prospecţiuni Tehnice şi Cadastru "Ingeocad".

Autor: Eduard Maciac

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0