Funcționarul mai spune că Moldova poate fi văzută în sistemul GPS, dar totul depinde de datele care le dețin furnizorii de servicii, dacă ei au o informație corectă sau nu.
„ La scară mai mica cum ar fi teritoriul național sau hotarele administrative, furnizorii le preiau anual din surse oficiale. Moldova este parte a Asociației Agenților de cartografie europeană. Ceea ce ține de localități, unde nu poți vedea străzile dintr-un sat sau dintr-un oraș, aici avem o problemă ”, spune Angela Matcov.
Reprezentantul ASP a mai declarat în studioul radio Sputnik că Moldova ar avea anumite probleme la întocmirea planului de adrese care nu are încă o acoperire națională.
„ Avem aproape 900 de localități rurale care nu dispun de un plan de adrese. Această problemă urmează să fie soluționată inclusiv prin proiectul Băncii Mondiale implementat până în 2023”, a precizat Angela Matcov.
Instituția care se ocupă în Moldova de serviciile de topografiere şi cartografiere este Întreprinderea de Stat Institutul de Geodezie, Prospecţiuni Tehnice şi Cadastru "Ingeocad".
Autor: Eduard Maciac