Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Permise de conducere gratuite în Moldova: Cine le poate obține

© Sputnik / Mihai CarausPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Unele categorii de cetățeni din Republica Moldova își pot perfecta gratuit permise de conducere. Cine sunt acestea și în cât timp li se eliberează permisul de conducere.

Perfectarea unui permis de conducere în Republica Moldova costă între 320 și 1920 de lei, în funcție de termenul în care se solicitată eliberarea carnetului de șofer.

Cum mașinile ajung la parcarea privată - Sputnik Moldova
Societate
Ce se întâmplă dacă ai uitat permisul acasă: Este sau nu ridicată mașina

Legislația națională permite unor categorii de cetățeni ca să-și perfecteze gratuit permisul de conducere. Este vorba despre participanții la cel de-al Doilea Război Mondial, persoanele cu dizabilitate severă, accentuată sau medie, care se deplasează cu vehicule speciale și persoanele care au primit gratuit un vehicul pe linia asigurărilor sociale.

Permisul de conducere pentru aceste categorii de cetățeni se eliberează gratuit în termen de 30 de zile calendaristice.

Celelalte categorii de cetățeni trebuie să plătească pentru perfectarea permisului de conducere. Pentru eliberarea permisului de conducere în termen de 30 de zile calendaristice un șofer va achita 320 de lei, în 15 zile – 480 de lei, în 5 zile – 960 de lei, iar în trei zile – 1280 de lei.

Persoanele care vor solicita eliberarea unui permis de conducere în termen de 24 de ore vor trebui să achite 1600 de lei, iar în 6 ore – 1920 de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0