Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Interviu cu cea mai mică actriță din Moldova. Detalii despre pelicula „Milika”

© Sputnik / OsmatescoEmilia JEREGHI
Emilia JEREGHI - Sputnik Moldova
Abonare
„Mama, și eu sunt puternică. Tata, și eu pot fi balerină. De ce ei sunt mai buni decât mine?” La cinci ani de la turnarea peliculei „Milika”, subiectul este la fel de actual. Și astăzi, tinerele familii divorțează, iar copiii rămân în grija bunicilor

CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik, Silvia Zavadovschi. Ziua Internațională a Copilului reprezintă o ocazie în plus să ne amintim de pelicula „Milika” și să ne gândim la drama pe care o trăiesc copiii după ce părinții lor divorțează. Un subiect atât de vechi și, totodată, atât de actual. 

La cinci ani de la turnarea peliculei, subiectul este la fel de actual. Și astăzi, tinerele familii divorțează, iar copiii rămân în grija bunicilor. Jurnalistul Sputnik Moldova, Andrei Porubin, a reușit să realizeze un interviu cu eroina principală a peliculei Milika, Emilia Jereghi, cea care acum cinci ani interpreta rolul fetiței care, după divorțul părinților, încearcă să lupte de una singură pentru o copilărie fericită. Așa cum se întâmplă de cele mai multe ori în realitate, și în film, copil este rămasă în grija bunicii.

Cum e să fii cea mai tânără actriță din Moldova, care au fost cele mai dificile momente de pe platoul de filmare, dar și cât timp s-a turnat pelicula „Milika”, aflați în interviul de mai jos. 

- A fost greu să interpretezi acest rol? 

„Nu a fost greu, deoarece tata era regizorul și el știe până la ce nivel să pună presiune pe mine, până la ce nivel să mă certe, dacă era cazul, sau să mă motiveze și cum să mă motiveze”, spune Emilia Jereghi.

- Cât timp au durat filmările?

„Aproximativ două săptămâni. S-a filmat intens, de dimineață și până noaptea târziu. Eu eram foarte obosită, deoarece eu nu eram obișnuită cu așa ritm, plus că eram și micuță, aveam doar cinci ani, multe lucruri nici nu le înțelegeam”, adaugă Emilia Jereghi.

- Care moment ți s-a părut cel mai dificil?

„Momentul cânt trebuia să intru în coteț și să strâng ouăle, deoarece în coteț era un cocoș foarte bătăuș. Mie îmi era frică să intru, să mă apropii. Aici s-a lucrat ceva mai mult cu mine, recunosc. Plus că eu trebuia să am două ouă în mâini...pentru că mă jucam cu ele, le spărgeam. Așa a fost necesară o cutie întreagă de ouă”, adaugă Emilia Jereghi.

Și acesta nu a fost singurul moment dificil pentru tânăra actriță. 

„Mi-a fost foarte dificil să filmez și momentul în care trebuie să merg în căsuța păpușilor. Pentru a ajunge la păpuși, a trebuit să depășesc frica de păianjeni și tot felul de gâze. Acolo erau foarte multe. Mie îmi era frică, dar până la urmă tata m-a convins”, adaugă Emilia Jereghi.

- Cum te-ai înțeles cu ceilalți actori?

„Foarte bine. Cu bunica era și de așteptat, că doar era bunica, iar cu dl Anatol Mîrzenco și cu dna Violeta Garșițoi ne-am împrietenit. Dl Mîrzenco îmi strângea flori și-mi făcea coroniță, iar cu dna Garșițoi ne jucam”, spune Emilia Jereghi.

- Ce făceai în pauze?

„Mă odihneam, deoarece filmările mă consumau foarte mult”.

- Ți-a plăcut experiență? Și dacă ți-ai dori să devii actriță?

„Mi-a plăcut foarte mult această experiență, dar vom vedea ce va fi în viitor. Încă nu m-am decis ce voi deveni când voi fi matură. Îmi place designerul vestimentar și baletul îmi place. Nu am o decizie finală”, adaugă Emilia Jereghi.

Pelicula „Milika” prezintă povestea unei fetițe rămase în grija bunicii, după ce părinții ei au divorțat și și-au refăcut viața. În acest film, regizorul Valeriu Jereghi ne relatează dorința copiilor de a-i avea alături pe părinți și suferința prin care trec.

Scurtmetrajul a fost filmat în toamna anului 2014 și s-a bucurat din plin de aprecierea publicului și a criticilor.

În ce film urmează să se filmeze tânăra actriță, dar și ce planuri pentru viitor are, aflați în interviul atașat. 

 

 

Fluxul de știri
0