Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua Copilului a fost sărbătorită în întreaga țară - Video

© Photo : Facebook / OrheiLandАмериканские горки в Оргееве
Американские горки в Оргееве - Sputnik Moldova
Abonare
Ziua Copilului în Moldova. Micuții din întreaga țară au avut parte astăzi de surprize speciale: de la demonsrații de forță la senzații unice trăite pe primul roller coaster din Moldova, care a fost deschis la Orhei.

CHIȘINĂU, 1 iun - Sputnik. Ziua Copilului a fost sărbătorită astăzi, 1 iunie, în aroape întreaga țară. Copiii, alături de părinți sau bunici, au trăit emoții de bucurie participând la diversele acțiuni distractive și cultural-artistice organizate în această zi specială pentru ei.

La Chișinău, copiii au avut posibilitate să participe la un spectacol deosebit, organizat de angajații Ministerului Afacerilor Interne. Garda de Onoare a MAI a impresionat publicul cu un program inedit de defilare, iar Orchestra Model a Inspectoratului General de Carabinieri a încântat cu interpretarea deosebită.

Micuţii au avut posibilitate să exploreze și tehnica de intervenţie a salvatorilor şi pompierilor, dar şi autospeciala de tip amfibie a Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială FULGER. Inspectoratul General  pentru Situaţii de Urgenţă a scos tehnica de intervenţie la incendii, autospeciale SMURD, dar şi o autoscară decapotabilă.

Cu o prezentare inedită, la eveniment a venit şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, care a impresionat publicul cu prestaţia patrupedului Luscy. 

Copiii care au mers astăzi la Grădina Zoologică din Chișinău au avut parte de o surpriză deosebită. Aici a fost deschisă „Curtea Rustică". Micuții au putut admira și mângâia animale domestice: capre, iepuri, păsări, hamsteri, un măgăruș, dar și puiul de cămilă venit pe lume în primăvara curentă la Zoo.

Zeci de mii de copii, însoțiți de părinții lor, au fost prezenți astăzi, 1 iunie, la Orhei, la deschiderea sezonului estival la cel mai mare parc de distracții din Republica Moldova.

Surpriza verii din acest an la OrheiLand este roller coasterul american.  Roller coasterul, cu lungimea traseului de 350 de metri, înălțimea unui bloc cu cinci etaje – 10 metri și lățimea de 17 metri, a fost produs în Italia. 

Roller coasterul nu este singura noutate a acestei veri la OrheiLand. În acest sezon, este amenajată o nouă zonă acvatică, cu noi distracții, precum tobogane moderne, inclusiv pentru amatorii de senzații tari. Plaja lacului va fi extinsă. Iar pentru copii sunt construite adevărate orașe – un orășel auto în care vor putea să conducă mașinuțe în condiții de trafic urban real, precum și un orășel al meseriilor, în care vor putea încerca diferite profesii.

Fluxul de știri
0