Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mărturisirea unei moldovence: Suntem mai buni decât francezii

© Sputnik / Miroslav RotariMarioara-Dumitrita Cheptene
Marioara-Dumitrita Cheptene - Sputnik Moldova
Abonare
Vești bune de la Paris! Mărturisirea unei moldovence stabilită în Franța de mai bine de opt ani
Mărturisirea unei moldovence: Suntem mai buni decât francezii

Mărioara-Dumitrița Cheptene este triplă campioană mondială la Dans Sportiv, iar recent a obținut și titlul de arbitru de categorie internațională. De mai bine de opt ani, tânăra locuiește în Paris unde, alături de logodnicul și partenerul ei de dans, Steeve Gaudet, antreneză mai multe perechi de tineri. Recunoaște că, deși Franța este o țară superioară Moldovei la mai mulet capitole, francezii au ce învăța de la moldoveni atunci când vine vorba de dans sportiv.

„Dansul sportiv din Franța este la un nivel mai jos decât cel din Republica Moldova. Chiar dacă Franța este mai dezvoltată, la capitolul dans sportiv ei au ce învăța de la noi. Țara noastră are cu ce se mândri la capitolul dans sportiv. Țin să le mulțumesc încă o dată dlor Petru și Svetlana Guzun, pentru tot ce ne-au învățat”, a declarat Mărioara-Dumitrița Cheptene.

Tânăra recunoaște că are mult de muncit cu discipolii săi pentru ca aceștia să ajungă la performanța concurenților din Moldova.

Balet - Sputnik Moldova
Destinul tragic al unei balerine de la Teatrul Balşoi din Moscova. Mărturii EXCLUSIVE

”Voi avea mult de lucru cu echipele pe care le am. Plus că la ei și sistemul de învățământ este mai dificil. Copiii stau la ore până la ora 18.00 și nu prea au timp pentru alte activități. Și mai sunt puțin și lenoși... E complicat, dar este o provocare pentru noi”, conchide Mărioara-Dumitrița Cheptene.

Precizăm că Mărioara-Dumitrița Cheptene este triplă campioană mondială la dans sportiv, iar recent a obținut și titlul de arbitru de categorie internațională.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0