Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dmitri Kozak va vizita Tiraspolul - detalii

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaDmitrti Kozak
Dmitrti Kozak - Sputnik Moldova
Abonare
Vadim Krasnoselski a anunțat ce va discuta în cadrul întrevederii cu reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru Moldova, Dmitri Kozak.

TIRASPOL, 31 mai – Sputnik, Irina Leahova. Lioderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunțat că va avea o întrevedere cu reprezentantul special al președintelui Rusiei, pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Moldova, vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Kozak. Acesta urmează să viziteze regiunea pe 4 iunie.

”Unul dintre subiecte discutate va ține de punerea în aplicare a capitalului matern rusesc în teritoriul Transnistriei. Noi propunem două componente: locuința și instruire”, a menționat Krasnoselski.

Totodată, potrivit presei locale, cei doi intenționează să abordeze tema acordării simplificată a cetățeniei ruse pentru locuitorii din regiunea transnistreană.

Vicepremierul rus va întreprinde o vizită de lucru în Moldova, la invitația președintelui Moldovei, Igor Dodon, care a confirmat acest lucru la summitul recent al liderilor țărilor-membre ale Uniunii Economice Euroasiatice.

Potrivit lui Dodon, în cadrul întâlnirii cu Kozak se prevede discutarea întregului spectru al relațiilor moldo-ruse.

Dmitri Kozak a fost numit reprezentant special al președintelui Rusiei în iulie 2018. Actuala vizită în Republica Moldova va fi prima după numirea sa în această funcție.

Fluxul de știri
0