Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cosmetice moldovenești sau de import – Ce alegem

© Sputnik / OsmatescoMaria Bortă
Maria Bortă - Sputnik Moldova
Abonare
Cosmeticele bune protejează tenul, cele rele – îl îmbolnăvesc. Cum facem însă deosebirea dintre acestea? Secretul a fost dezvăluit, în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal”, de către Maria Bortă, director de fabrică de cosmetice.
Cosmetice moldovenești sau de import – Ce alegem

Cosmeticele moldovenești conțin ingrediente naturale. Acestea lipsesc însă în majoritatea produselor de import, care ajung în Republica Moldova. Tocmai de aceea, în România, Belarus și Țările Baltice produsele cosmetice autohtone sunt solicitate de mulți consumatori.  

”Folosim plante medicinale și uleiuri esențiale din Moldova. Consumatorii apreciază faptul că produsele noastre conțin ingrediente naturale. Când mergem la expoziții internaționale, la standul nostru se formează rânduri lungi. Vizitatorii spun că simt naturalețea cosmeticelor moldovenești”, a relatat Maria Bortă.

Calitatea produselor cosmetice autohtone este constant îmbunătățită. La aceasta contribuie savanții moldoveni.

”În scopul îmbunătățirii calității cosmeticelor noastre, colaborăm cu cercetători din domeniul dermatologiei, cosmeticii. Pielea este un organ important și necesită o atenție deosebită. Fiecare ingredient este analizat, testat și apoi utilizat în producere cosmeticelor”, a explicat Maria Bortă.

Mai multe detalii aflați din interviu.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0