Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Serie de cutremure în apropiere de Moldova: Trei la rând în decurs de o oră

Abonare
Trei cutremure de mare adâncime s-au produs în această noapte în zona seismică Vrancea. Iar aceasta nu este singura serie din ultima perioadă.

CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Vrancea a fost zguduită iarăși de mai multe cutremure succesive. Institutul român de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a înregistrat în această noapte trei seisme succesive în această zonă seismică.

Primul cutremur a avut loc în judeţul Vrancea puţin după miezul nopţii, la ora 00:18. Acesta a avut magnitudinea de 2.6 grade pe scara Richter, iar epicentrul s-a aflat la o adâncime de 122 km.

Seismograph - Sputnik Moldova
Cutremur puternic în apropiere de Moldova: Al patrulea consecutiv în această duminică

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Odobești (43km), Râmnicu Sărat (49km), Nehoiu (49km), Panciu (51km), Buzău (53km).

La nici jumătate de oră, a urmat un alt cutremur, la ora 00:42, cu magnitudinea tot de 2.6 grade şi cu epicentrul la adâncimea de 105 km, de asemenea, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea.

Acest cutremurul a avut loc în apropierea orașelor Nehoiu (34km), Covasn a(44km), Întorsura Buzăului (55km), Târgu Secuiesc (56km), Slănic-Moldova (57km).

Cel de-al treilea cutremur a fost înregistrat în aceeași zonă seismică, dar în judeţul Buzău, la ora 01:25. Magnitudinea acestuia a fost 2.8 pe Richter și a fost localzat la adâncimea a fost de 114 km.

Seismul s-a produs în apropierea orașelor Nehoiu (26km), Buzău (49km), Mizil (51km), Covasna (51km), Întorsura Buzăului (56km)".

O serie de patru cutremure consecutive s-a produs în zona seismică Vrancea pe 26 mai, dintre care unul important, de 4,1 pe Richter, fiind cel mai puternic din ultima perioadă.

Recent, un cutremur de mică adâncime s-a produs şi în Republica Moldova, la hotar cu România, care a avut magnitudinea de 2,2 grade, iar epicentrul a fost localizat la doar 3 km adâncime.

Fluxul de știri
0