Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA sunt gata să impună sancțiuni împotriva mecanismului european de plăți cu Iranul

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaDrapele - UE și SUA
Drapele - UE și SUA - Sputnik Moldova
Abonare
Statele Unite ale Americii sunt gata să introducă sancțiuni împotriva mecanismului european de plăți cu Iranul.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sptunik. SUA sunt gata să impună sancțiuni împotriva mecanismului european de plăți cu Iranul, a declarat reprezentantul speical al SUA pentru Iran, Brian Hook.

Turnul Azadi din Teheran, capitala Iranului - Sputnik Moldova
Declarație: Iran - Teheranul nu vrea război cu Statele Unite, însă este gata să se apere

Dacă acest mecanism va începe să funcționeze, sperăm că vor avea loc doar tranzacții permise (de SUA). Suntem gata să introducem sancțiuni împotriva oricărei activități sancționabile”, a declarat Hook.

În afară de aceasta, oficialul a exprimat îndoiala că Iranul va reuși să-și construiască un “mecanism simetric” pentru a-și asigura efectuarea tranzacțiilor. De asemenea, SUA nu crede că există o cerere din partea corporațiilor pentru activități cu un astfel de mecanism, a specificat Hook.

Instrumentul pentru susţinerea tranzacţiilor comerciale (INSTEX) are misiunea de a ajuta companiile europene să facă afaceri cu Iranul, ocolind noile sancțiuni introduse de SUA după ieșirea din acordul nuclear cu Teheranul.

Totuși, unele companii, inclusiv europene, și-au încetat colaborarea cu Iranul de teama sancțiunilor americane.

Fluxul de știri
0