Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alertă de inundații la Ungheni, mai multe iazuri s-au rupt – Video

© Sputnik / Rodion ProcaЛивень в Кишиневе
Ливень в Кишиневе - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Salvatorii au fost ridicați astăzi în regim de alertă la Ungheni, unde digurile mai multor iazuri s-au rupt în urma ploilor abundente din ultimele ore.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. În această dimineață, salvatorii şi pompierii din Ungheni au fost ridicaţi în regim de alertă după ce, în urma ploilor, iazul din localitatea Alexeevca s-a scurs abundent în iazul Ceachir.

Zeci de salvatori întreprind lucrări de fortificare a digului de protecţie pentru ca apa scursă să nu inunde gospodăriile oamenilor.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), apa din două iazuri se revarsă în lacul Delia din apropierea oraşului Ungheni, iar salvatorii, poliţiştii şi reprezentanţii autorităţilor locale întreprind acţiuni de urgenţă pentru prevenirea inundaţiilor.

La faţa locului sunt antrenate peste 80 de persoane. Pentru lucrările de fortificare a digurilor de protecţie sunt detașați angajaţii Detaşamentului Salvare Deblocare nr. 1 din municipiul Chişinău. Lucrările de consolidare a digurilor se efectuează cu implicare forţelor locale şi celor desconcentrate din subdiviziunile IGSU.

Fluxul de știri
0