Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tragedie – s-a aruncat în gol după ce i-a murit logodnica

© Sputnik / Miroslav RotariМногоэтажный жилой дом
Многоэтажный жилой дом  - Sputnik Moldova
Abonare
Un tânăr italian de 32 de ani nu a putut trece peste pierderea iubitei sale românce, cu care se logodise şi care a murit de o boală cumplită. Tânărul a făcut depresie severă ce l-a dus la suicid.

BUCUREŞTI, 30 mai – Sputnik, Doina Crainic. Tânăra cu care se logodise, o româncă de 30 de ani, aflase, în urmă cu doar trei luni, că suferă de o boală cumplită: cancer uterin. Cei doi au decis să înfrunte totul împreună, fiindcă se iubeau din adolescenţă şi credeau că nimic şi nimeni nu-i va despărţi, potrivit gazetaromaneasca.it

доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Societate
Șocant: Un tânăr s-a aruncat în gol de la etajul 13

Totuşi, românca nu a reuşit să supravieţuiască bolii fără leac. Devastat, tânărul s-a cufundat într-o depresie severă şi, întrucât nu a primit ajutor de specialitate la timp, depresia l-a dus la sinucidere.

La exact o lună de la moartea româncei, bărbatul de 32 de ani s-a aruncat, joia trecută, de la 15 metri înălţime, pe casa scării spitalului Gemelli din Roma, unde s-a stins iubita lui.

„Te iubesc, vin după tine!”, a strigat tânărul înainte de a se arunca în gol. Tragedia ar fi putut fi evitată dacă tânărul ar fi primit la timp ajutor de specialitate”, scrie presa italiană.

Potrivit medicului şi teologului rus Konstantin Zorin, printre cauzele sinuciderii în secolul nostru, locul de frunte îl ocupă pierderea sensului vieţii, despărţirea omului de Dumnezeu, care este Izvorul sensului şi al vieţii. Sociologul Emile Durkheim, citat de Konstantin Zorin, a constatat că, în a doua jumătate a secolului al XlX-lea, numarul sinuciderilor a crescut de 3 pana la 4-5 ori, în funcţie de ţară, şi că lipsa credinţei în Dumnezeu, golul sufletesc, singuratatea interioară, slăbirea relaţiilor sociale, dezorientarea, anihilarea religiozităţii, şi nu dificultăţile vieţii (precum sărăcia, suferinţele trupeşti etc.), sunt cauzele reale care conduc la această tragedie.

Fluxul de știri
0