Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Previziunile meteorologilor s-au adeverit: Prăpăd la Șoldănești - Video

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaploi puternice
ploi puternice  - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe grădini și curți din orașul Șoldănești au fost inundate în urma precipitațiilor puternice, iar culturile au fost distruse de grindină.

CHIȘINĂU, 30 mai - Sputnik. S-a rupt cerul aseară peste orașul Șoldănești. Ploile torențiale însoțite de grindină au făcut prăpăd în mai multe gospodării. Gradinile și curțile oamenilor au fost inundate, iar culturile - distruse de grindină. 

Ploaia torențială i-a luat prin surprindere pe oameni, întrucât vremea s-a scimbat drusc. Precipitațiile abundente şi vântul puternic au venit fulgerător peste oraş.

Reprezentanții Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI i-au declarat reporterului Sputnik Moldova că deocamdată nu există informații despre daunele provocate de fenomenele meteo extreme.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis miercuri după-amiază cod galben de descărcări electrice și vijelie. În perioada indicată, potrivit meteorologilor, se prevedeau descărcări electrice, izolat averse de 15-35 de litri pe metrul pătrat.

De asemenea, meteorologii au prognozat căderi de grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 de metri pe secundă.

Și vecinii de peste Prut au fost loviți de fenomene extreme. În unele regiuni ale țării a ploua torențial cu grindină cât pumnul.

Mai multe înregistrări video cu grindina puternică care a căzut peste România au fost publicate pe rețelele de socializare.

Fluxul de știri
0