Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Două ţări au fost invitate să adere la Uniunea Europeană

© REUTERS / LISI NIESNEREuropean Union flag
European Union flag - Sputnik Moldova
Abonare
Acum, două ţări din vestul Balcanilor, Serbia şi Muntenegru, se află deja în discuţii cu UE privind aderarea, dar au fost invitate altele două.

BUCUREȘTI, 30 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Potrivit site-ului Politico, Uniunea Europeană ar trebui deschisă negocierile pentru aderarea Albaniei și Macedoniei de Nord.

Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini, a precizat, într-un comunicat, faptul că aceste două ţări au arătat o determinare publică pentru a avansa în drumul spre Uniunea Europeană și că au atins rezultate concrete.

„Având în vedere acest lucru, astăzi recomandăm ca Consiliul să deschidă negocierile cu Macedonia de Nord şi Albania”, a adăugat ea.

Însă, decizia de a începe discuţiile de aderare trebuie să fie susţinută unanim de guvernele UE. Unele ţări, precum Franţa şi Olanda, s-au opus începerii negocierilor, relatează stiripesurse.ro

Pe de altă parte, Berlinul a informat că dorește ca UE să deschidă negocierile cu cele două națiuni. Ministrul german pentru afaceri externe, Michael Roth, a precizat că UE ar trebui să își respecte angajamentul de a le oferi țărilor din Balcani posibilitatea de aderare.

Acum, două ţări din vestul Balcanilor, Serbia şi Muntenegru, se află deja în discuţii cu UE privind aderarea.

Fluxul de știri
0