Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Consumatorii pot depune plângeri la APCSP, chiar dacă bunul cumpărat valorează puțin

© Sputnik / OsmatescoIurie Eremia
Iurie Eremia - Sputnik Moldova
Abonare
Consumatorii sunt îndemnați să semnalizeze Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, dacă au rămas nemulțumiți de calitatea unui produs sau de serviciile prestate de un agent economic.
Consumatorii pot depune plângeri la APCSP, chiar dacă bunul cumpărat valorează puțin

Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței recepționează tot mai multe apeluri si plângeri de la consumatorii nemulțumiți de bunurile achiziționate, iar acest lucru este un indicator că oamenii conștientizează necesitatea aplicării legii și că are cine să le apere drepturile. O declarație în acest sens a fost făcută de către directorul APCSP, Iurie Eremia.

Totodată, șeful Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței a declarat în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal” că sunt oameni care depun plângeri și dacă costul produselor achiziționate este egal cu o pâine.

”Avem consumatori care depun plângeri chiar și dacă acel produs valorează doar șase lei. Acesta este un indicator că oamenii încep a avea tot mai multă încredere în APCSP și societatea conștientizează faptul că trebuie să fie respectat dreptul oricărui consumator. Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței oferă suport inclusiv și în momentul în care se ajunge în instanță. Noi muncim pentru respectarea drepturilor consumatorilor și nu pentru agenții economici”, spune Iurie Eremia.

Totodată, Eremia susține că plângerile pot transmise Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, inclusiv în mod electronic. Mai mult, persoanele care au neclarități sau le sunt încălcate drepturile pot suna la numărul de telefon 022 741 464, în intervalul orelor 08:00 – 17:00.

Fluxul de știri
0