Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cauți un loc de muncă? Iată unde îl poți găsi

© Sputnik / Miroslav RotariАллея на бульваре Мирча чел Бэтрын
Аллея на бульваре Мирча чел Бэтрын - Sputnik Moldova
Abonare
La Târgul locurilor de muncă organizat astăzi la Chișinău au fost propuse locuri vacante în domeniile: sănătate, învățământ, justiție, industrie.

CHIȘINĂU, 30 mai – Sputnik. Peste 2000 de oferte de muncă au fost prezentate astăzi, 30 mai, în cadrul Târgului locurilor de muncă pentru Tineret, care a avut loc la Chișinău.

Ofertele de muncă propuse de angajatori sunt diverse: specialiști în domeniul tehnologiilor informaţionale, contabili, medici, juriști, ingineri, manageri, asamblori, tehnicieni, agenţi vânzări, cusători, bucătari.

Люди в городе - Sputnik Moldova
Societate
Persoanele care-și caută un loc de muncă nu trebuie să rateze această șansă

Târgul locurilor de muncă pentru Tineret este destinat absolvenților instituțiilor de învățământ, tinerilor care își caută primul job, șomerilor, precum și persoanelor care doresc să-și schimbe locul de muncă. Evenimentul oferă tinerilor posibilitatea de a se informa despre situația actuală a pieţei muncii, de a cunoaşte angajatori din diferite domenii de activitate și de a negocia jobul potrivit.

Programul evenimentului cuprinde: oferte de muncă ale angajatorilor (prezentarea locurilor de muncă vacante, discuții și negocierea unui loc de muncă cu agenții economici, aplicarea CV-lor la angajatori), ghidare în carieră (participanții la eveniment,  au posibilitatea să-și identifice domeniile prioritare de interes profesional, fiind ghidați de către experți în domeniu), oportunități de dezvoltare personală și profesională, informarea tinerilor în cadrul spațiului „E-coffee”.

Totodată, persoanele în căutarea unui loc de muncă au șansa să obțină informații despre serviciile prestate de subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, despre cele peste 13 mii de locuri de muncă vacante înregistrate în baza de date a ANOFM, dintre care circa 4500 în Chişinău, precum şi condiţiile de ocupare a acestora.

Evenimentul a fost organizat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în comun cu Direcția generală ocuparea forței de muncă din municipiul Chișinău, sub egida Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

În perioada 30 mai – 7 iunie 2019, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează și Târgul on-line al locurilor de muncă, ediția a XVII-a, cu tematica „Locuri de muncă pentru Tineret”. Târgul on-line poate fi accesat pe platforma www.e-angajare.md și întrunește circa 110 angajatori, din 16 raioane, astfel încât persoanele care caută un loc de muncă, au posibilitatea de a alege jobul potrivit din cele peste 2200 locuri vacante disponibile și de a aplica direct CV-ul pentru acesta.

Fluxul de știri
0