Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Topul destinațiilor turistice: Unde mergem la mare vara aceasta?

Abonare
Plajele din Turcia sunt în topul preferințelor. Pentru un sejur de 6 nopți în această țară, moldovenii scot din buzunare cel puțin 500 de euro pentru o persoană.

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik, Silvia Zavadovschi. Tot mai mulți moldoveni preferă să meargă în concediu peste hotare. Potrivit datelor oficiale, anul trecut, peste 264 de mii de moldoveni au apelat la serviciile agenţiilor de turism, pentru sejururi în străinătate. Cifra este în creştere cu aproape 15% față de 2017.

Potrivit datelor oficiale, anul trecut, cea mai solicitată destinaţie a fost Turcia. Pentru odihna în această ţară au fost cumpărate aproape 100 de mii de pachete de vacanţă pentru care au plătit cel puțin 500 de euro pentru o persoană.

Bulgaria se situează pe locul doi în topul preferințelor moldovenilor, atunci când vine vorba de odihnă, cu peste 60 de mii de pachete de vacanță vândute, iar România este pe locul trei – cu 30 de mii de pachete vândute. Pentru un sejur de șase - șapte nopți în Bulgaria sau România, conaționalii noștri au plătit cel puțin 250 de euro pentru o persoană.

În topul preferințelor moldovenilor se găsește și Egiptul. Anul trecut, în această țară au mers la odihnă peste 24 de mii de moldoveni, iar în Grecia s-au odihnit aproximativ 19 mii de moldoveni. Și aici prețurile diferă în funcție de hotel și zonă, începând de la 500 de euro.

Și Ucraina rămâne în preferințele moldovenilor, cu 10 mii de pachete vândute.

Cert este că cifrele de mai sus reprezintă doar numărul moldovenilor care au apelat la serviciile agențiilor de turism. Mulți conaționali de-ai noștri își planifică vacanța.

Voi din ce categorie faceți parte și, cel mai important, unde mergeți în această vară la mare?

Fluxul de știri
0