Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Expoziție militară: Federația Rusă a prezintat noua dronă „Hunter” şi alte arme - Video

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaDronă, militar - Imagine simbol
Dronă, militar - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Drona rusească de ultimă generaţie Hunter (Okhotnik), concepută pentru a anihila sistemele de apărare antiaeriană inamice, va fi prezentată în iunie la o expoziție militară majoră lângă Moscova, a anunțat armata rusă.

CHIȘINĂU, 29 mai – Sputnik, Doina Crainic. La expoziția Armata-2019, care va avea loc în iunie, vor mai fi expuse sistemul de rachete S-350 Vityaz de ultimă generație, precum și o serie de alte mașini de război puternice.

Se aşteaptă ca drona, care este dezvoltată de producătorul de aeronave Sukhoi încă din 2011, să devină operațională în acest an și este considerată de armata rusă drept o prioritate, potrivit RT.

Dronă - Sputnik Moldova
Rusia
Tehnologii de ultima generație: A fost testată o dronă care observă orice și „vede” totul

Deşi specificațiile tehnice ale vehiculului aerian fără pilot (UAV) sunt secrete, presa presupune că va avea o greutate la decolare de aproximativ 20-25 de tone și va funcționa la o viteză supersonică de 1.400 km/h. De asemenea, se crede că aeronava poate avea capacitatea de a rămâne invizibilă (nedetectată de radare) și va fi dotată cu echipamente de supraveghere și de observare.

Înregistrări video „scurse” în presă, care arată exerciţii de testare a unui „Hunter” pe o pistă, sugerează că noul UAV este un tip de aeronavă cu aripi.

​De asemenea, se zvonește că drona poate fi asociată cu avionul de luptă Su-57 de a cincea generație. UAV-ul, controlat de echipajul avionului, va pătrunde în spaţiul în care operează sistemul de apărare antiaeriană al inamicului pentru asigura calea liberă pentru avionul de luptă, a declarat o sursă agenției de știri Interfax.

În februarie, ministrul rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov, a vorbit despre primul zbor al dronei, spunând că va avea loc în viitorul cel mai apropiat.

Drona, care ar putea fi una dintre principalele atracții la expoziţia Armata-2019, va fi prezentată alături de sistemul de apărare antirachetă S-350 Vityaz, o altă armă care se așteaptă să intre în serviciu în acest an. Noul sistem, conceput pentru a înlocui sistemul vechi S-300, a trecut cu succes de teste în luna martie.

Fluxul de știri
0