Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce este ilegală arestarea lui Vîșinski: Ce a declarat jurnalistul

© Sputnik / Stringer  / Accesați arhiva multimediaРуководитель портала "РИА Новости Украина" Кирилл Вышинский
Руководитель портала РИА Новости Украина Кирилл Вышинский - Sputnik Moldova
Abonare
Drept temei pentru reținere au servit acuzațiile absurde și mincinoase ale Serviciului de Securitate al Ucrainei, a declarat jurnalistul.

CHIȘINĂU, 29 mai – Sputnik. Directorul portalului RIA Novosti Ucraina, Kiril Vîșinski, a explicat de ce consideră că arestarea sa a fost ilegală.

Acțiunea de solidaritate cu Kirill Vîșinski la Ambasada Ucrainei din Moscova - Sputnik Moldova
Vîșinski a calificat acuzațiile ce i se aduc drept răzbunare

În scrisoarea lui Vîșinski, textul căreia a fost publicat de RIA Novosti, jurnalistul a subliniat că reținerea sa a fost ilegală deoarece ”s-a bazat pe acuzații absurde și mincinoase”, înaintate împotriva sa de angajații Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).

El a amintit de dovezile SBU, care menționează că, pe 15 ai 2018, în ziua arestului, Vîșinski a plasat pe portalul RIA Novosti Ucraina articolul întitulat ”Atac asupra BOU. Cine este vinovat de refuzul de a acorda autocefalia”. Potrivit SBU, articolul ar fi fost publicat în interesul Federației Ruse, urmărind astfel să ajute... la împiedicarea acordă autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene”.

”Dacă ar fi să expunem aceasta într-un limbaj accesibil, SBU afirmă m-a prins în ”flagrant”, în momentul plasării unui ”articol subversiv” pe site. Eu, în calitate de ”mână a Moscovei”, am încercat să împiedic cu ajutorul acestui articol primirea Tomosului de autocefalie de către Biserica Ortodoxă Ucraineană”, a menționat jurnalistul.

El a explicat că anume din acest motiv a fost reținut pe 15 mai, fără decizie judecătorească. Angajații SBU i-au luat cheia de la ”apartament (adică au i-au făcut percheziție pentru care, de asemenea, nu a existat decizia/permisiunea instanței), iar apoi totul s-a derulat cu iuțeală”.

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaAcțiune în susținerea lui Kiril Vîșinski
De ce este ilegală arestarea lui Vîșinski: Ce a declarat jurnalistul - Sputnik Moldova
Acțiune în susținerea lui Kiril Vîșinski

Citiți articolul integral pe ru.sputnik.md.

Fluxul de știri
0