Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O icoană făcătoare de minuni din Rusia, adusă la o mănăstire din Moldova - detalii

© Photo : Facebook / Man. Marta și MariaIcoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului "Îmblânzirea inimilor împietrite"
Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Îmblânzirea inimilor împietrite - Sputnik Moldova
Abonare
O icoană făcătoare de minuni din Rusia va fi adusă spre închinare creștinilor ortodocși din Moldova - anunță viețuitorii mănăstirii Marta și Maria, care se află în raionul Căușeni.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului "Îmblânzirea inimilor împietrite" va fi adusă la Mănăstirea "Sfintele Femei Mironosițe, Marta și Maria". Creștinii ortodocși sunt îndemnați să vină aici pe data de 5 iunie.

”Cu acest binecuvântat prilej, în ziua de miercuri, 5 iunie 2019, Vă așteptăm, cu mare drag și la Liturghia arhierească, care va fi săvârșită de către ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldovei, și un sobor de preoți!”, este scris în mesajul publicat de mănăstire.

Icoana făcătoare de minuni este adusă din Rusia cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Mitropolit Vladimir și se va afla în Moldova până pe data de - 7 iunie, ora 13.00. Sfințenia este adusă spre închinarea credincioșilor datorită străduinței ctitorilor Mănăstirii, originari din orașul Moscova.

Istoria Icoanei

Icoana „îmblânzirea inimilor împietrite” sau „cu șapte săgeți” este una dintre puținele în care Fecioara Maria apare singură. Inima Ei este străpunsă cu șapte săgeți. Așezarea săgeților diferă: patru pe partea stângă și trei pe partea dreaptă, sau invers, ori câte trei în fiecare parte și una pe verticală în partea de jos. Acest număr, șapte, înseamnă plinătatea, dar în cazul de față înseamnă plinătatea necazului (a durerii și a suferinței).

Икона - Sputnik Moldova
Calendar Ortodox: Cele mai importante sărbători din luna iunie

Originile Icoanei sunt în Biserica Romano-Catolică și se crede că a fost adusă în Rusia de către iconografii polonezi. În conformitate cu tradiția răsăriteană, spre deosebire de cea a occidentului care se închină inimii Maicii Domnului, în această icoană inima Fecioarei Maria este ascunsă, nevăzându-se prin hainele Sale.

Fundamentul scripturistic pentru această Icoană este prorocia Dreptului Simeon (mai există o altă Icoană a Maicii Domnului numită „prorocia lui Simeon”), care a ieșit în întâmpinarea Domnului atunci când a fost dus la Templul din Ierusalim de către Fecioara Maria și Iosif, la 40 de zile după Nașterea Sa. Atunci, Dreptul Simeon i-a zis Născătoarei de Dumnezeu: „Iată, Acesta este pus spre căderea şi spre ridicarea multora din Israel şi ca un semn care va stârni împotriviri. Şi prin sufletul tău va trece sabie, ca să se descopere gândurile din multe inimi” (Luca 2, 34-35).

Cum a fost descoperită această Icoană făcătoare de minuni

Un bărbat din împrejurimile orașului Kadnikov, apropiat de orașul Vologda din Rusia europeană, fusese bolnav mulți ani și mergea șchiopătând și suferea de o slăbiciune generală. El a auzit o voce, într-un vis, spunându-i că se va vindeca dacă va merge la Biserica „Sfântul Ioan Teologul” de lângă Vologda, să găsească icoana Maicii Domnului în turnul clopotniței. De două ori s-a dus, dar nu a fost lăsat să intre în turn. Când s-a întors pentru a treia oară, cu credință în inimă, cei ce îngrijeau Biserica, văzându-l din nou pe pelerinul bolnav, și-au făcut milă și l-au lăsat în clopotniță. El a descoperit imediat ceea ce căuta. Icoana fusese întoarsă cu fața în jos astfel încât părea că e o simplă scândură, iar clopotarii mergeau pe ea în drumul spre clopot. Icoana a fost curățată și s-a săvârșit un paraclis în fața ei. Pe când se ruga fierbinte în fața Icoanei, bărbatul bolnav s-a vindecat în mod miraculos.

Icoana Sfinților Petru și Pavel - Sputnik Moldova
Când începe postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel în 2019 pe stil vechi

Icoana Maicii Domnului „cu șapte săgeți” a revenit în atenția credincioșilor în anul 1830, când în orașul Vologda era o epidemie de holeră. Icoana a fost purtată într-o procesiune prin oraș, iar epidemia s-a oprit. De atunci, icoana originală și copii ale acesteia (care poartă harul originalului) au fost sursă a numeroase vindecări și alte minuni.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe Instagram.

Accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Fluxul de știri
0