Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bomba cancerigenă de pe masa moldovenilor - Cum ne punem familia în pericol

© Sputnik / OsmatescoLorena Mednicov
Lorena Mednicov - Sputnik Moldova
Abonare
Majoritatea produselor procesate conțin glutamat de monosodiu – un aditiv alimentar care crește pofta de mâncare.
Bomba cancerigenă de pe masa moldovenilor. Cum ne punem familia în pericol

Mezelurile nu lipsesc din frigiderul multor moldoveni, deși sunt scumpe, în majoritatea cazurilor costă peste 100 de lei kilogramul. Acestea sunt prezente zilnic în meniul nostru alimentar, fie că le folosim dimineața la sandwich-uri, pentru pachetul copilului la şcoală, ca aperitiv, când avem invitați sau ca gustări pentru drumeție. Medicii însă ne recomandă să excludem aceste produse din alimentație, din cauza că sunt extrem de periculoase pentru sănătate.

”Mezelurile sunt periculoase deoarece toate produsele sunt procesate și conțin mulți E-uri. Mezelurile conțin mai mult de cinci E-uri, când se recomandă să consumăm produse care conțin până la trei E-uri. În plus, ele conțin conservanți cancerigeni, precum este și glutamatul - un aditiv alimentar care sporește pofta de mâncare”, a declarat Lorena Mednicov, doctor în medicină, chirurg oncolog, Secţia Gastrologie a Institutului Oncologic.

La fel ca mezelurile, și produsele afumate prezintă un pericol pentru organism.

”Toate afumăturile sunt periculoase pentru tractul gastrointestinal, în special pentru stomac. Sunt studii care arată că popoarele care consumă produse afumate fac mai des cancer de stomac, indiferent dacă produsele sunt din comerț sau preparate în condiții de casă”, precizează Lorena Mednicov.

Potrivit cercetătorilor, majoritatea alimentelor procesate conțin glutamat monosodic – un aditiv alimentar care creșter pofta de mâncare.

Autor: Silvia Zavadovschi

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe Instagram.

Accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Fluxul de știri
0